RACE
Зв'язатися з нами
menu

Кривий Ріг

Квітень 2019 року

Кривий Ріг - це велике індустріальне місто в області України. Тут же знаходиться найдорожче підприємство України - «Криворіжсталь». Прийнято вважати, що місто виникло в 1775 році, коли була відкрита перша станція поштового тракту на території міста. У Кривому Розі є багато унікальних місць, на які варто звернути увагу туристам.

Міський історико-краєзнавчий музей

Ще в 1950-х рр. було задумано відкрити історико-краєзнавчий музей в місті. Однак, він був побудований в 1960-му році, коли з міського бюджету були виділені гроші. Знаходиться в центральній частині міста. Експонати в музеї були зібрані з приватних колекцій в 1960-х рр. Вони і стали основою експозиції.

Міський історико-краєзнавчий музей фотографія, Кр. Ріг

Ботанічний сад

Сад був створений з метою збереження різноманітності флори, характерної для даного регіону. Представники флори - зникаючі і рідкісні види розташовані в Криворізькому Ботанічному саду. Площа саду перевищує 52 га. Зимові сади представляють добірку сукулентних рослин.

Ботанічний сад фотографія, Кр. Ріг

Галерея Ф-АРТ

Рекомендована для відвідування всім, хто цікавиться сучасним живописом. Тут знаходяться роботи не тільки українських, а й європейських художників. Галерея розпочала свою роботу для того, щоб створити сприятливі умови для творчості жителів міста, а також долучити їх до мистецтва.

Галерея Ф-АРТ фотографія, Кр. Ріг

Скульптура «Друг»

Вона відображає фігури персонажів українського мультфільму «Жив-був пес». Скульптуру розробили київські архітектори, але криворіжці доповнили її декількома деталями. Пам'ятник був відкритий 31 травня 2014 року на Театральному майдані.

Скульптура «Друг» фотографія, Кр. Ріг

Палац молоді і студентів

Палац був побудований в 2000-му році, і може вмістити в себе до 1600 людей. Це один з головних центрів культурного життя міста тому, що тут проводяться різні заходи. Вважається найбільшим концертним майданчиком на всій території міста.

Палац молоді і студентів фотографія, Кр. Ріг

Човнова станція

Човнова станція в Кривому Розі - це одне з найромантичніших місць в місті, тут часто збираються молодята і просто закохані пари. Хоч і була побудована в 1960-х рр., вона зберегла свій зовнішній вигляд аж до наших днів.

Човнова станція фотографія, Кр. Ріг

Пам'ятник козаку Рогу

Пам'ятник засновникові міста зроблений з бронзи. Його відкрили 28 травня 2011 року. Скульптуру зробили згідно з проектом Олександра Васякіна. Вона відображає, як Ріг підтримує за вуздечку коня в той момент, як сам козак зійшов на землю.

Пам'ятник козаку Рогу фотографія, Кр. Ріг
Якщо знайшли неточність в нашій статті або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна