RACE
Зв'язатися з нами
menu

Особливості парковки в Україні

Листопад 2016 року

парковка авто в УкраїніУ даній статті ми розглянемо особливості паркування в різних містах України, як користуватися паркуванням, скільки це коштує. Матеріал написаний станом на 24 жовтня 2016 року, тому ціни і інформація може трохи відрізнятися, якщо ви читаєте цю статтю трохи пізніше.

Ми не даємо гарантії цін або 100% гарантії правил викладених в даній статті, стаття несе пізнавально-ознайомчу функцію і повинна видати загальний характер і ситуацію пов'язану з паркуванням в Україні.

Стаття написана для тих, хто хоче скористатися послугою прокату авто в Дніпрі, Києві, Львові, Харкові, Запоріжжі або іншому місті, а може бути просто приїхати на власному автомобілі з-за кордону, для подорожей.

Паркування та збір за нього, є не чим іншим як місцевим збором, який йде в дохід місцевої комуни, тобто міста. Перш за все треба розуміти, що парковка відрізняється від стоянки. Парковка це не охорона автомобіля, це збір за те, що ви залишаєте автомобіль на якомусь місці, парковка не несе відповідальності за ваш автомобіль, за його пошкодження, точно так само як і сам паркувальник. Стоянка, трохи інше, тут ви оплачуєте, якраз, за ​​послугу охорони вашого автомобіля, тобто, ви залишаєте автомобіль під охорону, хоча звичайно ж, правилами стоянки, так само, можуть бути прописані виключення з охорони автомобіля або його частин. Тому, оплачуючи гроші за парковку або охорону, переконайтеся, за що ви платите, але щоб вам не говорили, в разі паркування, немає відповідальності за збереження автомобіля.

Вартість паркування в більшості міст України становить 5 грн. за 1 годину паркування, не поспішайте викладати багато грошей, якщо ви хочете стояти 5-8 годин, вартість паркування становитиме не більше 10-15 грн. за день. Оплату за паркування збирають «добре напідпитку» хлопці, жахливого вигляду і в принципі обдурити вас досить просто, адже паркувальник одягає просто захисний світловідбиваючий жилет і має бейдж. Саме тому, в Україні проводили експеримент з перевдяганням в жилет і отриманням грошей - люди оплачували.

Звичайно можна не платити за парковку, просто відповісти парковщику нехорошою лайкою і він вам нічого не зробить, може машину подряпати або просто напаскудити, але нічого глобального зробити не зможе. Автомобіль не евакуюють, не заберуть. У практиці зустрічалися випадки, коли паркувальники намагалися брати оплату в місцях, де не діє знак парковка або після робочого часу.

Зверніть увагу, що за парковку з вас можуть брати гроші в період 08 години до 20 години, якщо інше не встановлено розкладом під знаком «Р».

Евакуація автомобілів за неправильну парковку в Україні малоймовірна і практично не використовується, а якщо і практикується, то не службою паркування, а поліцейськими. За неправильну парковку швидше за все, можуть забрати автомобіль у Львові або Києві, Харкові, а ось в Запоріжжі або Дніпрі, таке мало ймовірно.

Зверніть увагу на закриті парковки або стоянки, особливо в межах базарів або спеціальних місць (аеропорти, вокзали) - там можуть бути встановлені інші ціни на послуги паркування.

Оплата паркування справляється локально, за місцем, парковщику, який вибиває чек, в останній рік, у них є термінали для безготівкової оплати. В Україні немає обов'язки поміщення чека про парковку під скло або будь-якого абонемента про паркування, просто оплатіть гроші парковщику, якщо збираєтеся оплачувати.

Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам з питанням паркінгу в Україні. Якщо вам необхідний прокат авто в Україні: Харкові, Києві, Запоріжжі, Дніпрі або Львові - будемо раді допомогти вам.

RACE оренда авто

Тел. (+38) 067-644-6-555

Якщо знайшли неточність в нашій статті або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна