RACE
Зв'язатися з нами
menu

Особливості ПДР в Україні

Грудень 2016 року

пдд України В даній статті ми зупинимося на деяких аспектах і особливостях правил дорожнього руху. Ми написали цю статтю для всіх водіїв, а так само в допомогу нашим клієнтам, які приїхали з-за кордону і завжди цікавляться особливостями правил при отриманні авто в прокат. Тут ми освятимо найважливіші моменти з якими ви можете зіткнутися на дорогах України.

Актуальність даної статті – дата її написання грудень 2016 року. На момент прочитання цієї статті вами, що-небудь може змінитися в правилах, ми будемо намагатися підтримувати актуальність інформації, знаючи, що ви читаєте цю статтю, і вона приносить вам користь.

Також рекомендуємо ознайомитися зі змістом статті про особливості парковки в Украине.

Посвідчення водія, яке має силу Україні

Посвідчення, видане будь-якою державою, в якому є категорія « У » (Для легкових автомобілів), а так само водійське посвідчення дубльовано латиницею. Україна є підписантом Віденської Конвенції ООН « Про дорожній рух » 1968, тому зазначені вимоги є обов'язковими для кожного водія.

Швидкісні ліміти і обмеження на дорогах України

Обмеження швидкості в Україні схоже з більшістю європейських держав.

На території України, слід дотримуватися таких швидкісних режимів:

- В населеному пункті - 60 км / год,

- Поза населеним пунктом - 90 км / год

- На трасі - 110 км / ч

- На автомагістралі - 130 км / ч

Основна маса доріг – це дороги поза населеним пунктом. Як відрізнити трасу від звичайної дороги поза населеним пунктом? Якщо дорога розділена широкої клумбою або парканом, тобто існує широка смуга розділення між зустрічними потоками руху – це траса, якщо такий зеленої смуги немає – це звичайна автодорога за містом. Автомагістраль це траса, тільки тут є спеціальний знак вказує що це магістраль, а так же магістраль не повинна проходити через населені пункти.

Допустиме перевищення швидкості в Україні – до 20 км / ч. Тобто, при перевищенні швидкості до 20 км / год ви не будете піддані якомусь штрафу. Наприклад, за містом 90 + 20 км / год, тобто до 110 км / год.

Алкоголь за кермом

Заборонено використовувати автомобіль в стані алкогольного, наркотичного сп'яніння. Правила дорожнього руху України допускають наявність невеликої кількості проміле в крові (дегустували вино). Допустимий рівень алкоголю 0.2 ‰.

Використання світла в денний час

В Україні введено правило про необхідність використання ближнього світла або ходових вогнів в денний час в період з 1 жовтня по 1 травня поза населеними пунктами. При русі за межами міста – необхідно включати ближнє світло в цей часовий проміжок або не включати, якщо на вашій машині є ходові вогні.

Поліція, ДАІ

У більшості населених пунктів працює нова патрульна поліція, старі співробітники ДАІ залишилися тільки на деяких трасах і то їх зараз активно змінюють новими кадрами. Патрульна поліція не бере хабарів, кожен співробітник має портативну відеокамеру закріплену на грудях, яка знімає всі дії співробітників поліції.

Пропозиція хабара може закінчиться для вас арештом.

Патрульна поліція уповноважена зупинити вас, так само вони оформляють події і виїжджають щодо інших скарг.

Мигалка

Зверніть увагу, більшість патрульних автомобілів їздить з включеними проблисковими маяками. Згідно зміни в правила дорожнього руху України, ви зобов'язані дати дорогу тільки автомобілю з увімкненими маяками і сиреною. Постійно включені маяки сприяють зменшенню злочинності і діють превентивно на правопорушників, саме тому поліція патрулює вулиці з включеними мигалками.

Відеоштрафи

На даний момент немає радарів автоматичної фіксації

Ремінь безпеки, використання дитячого крісла, розмова по телефону

Розмова по телефону заборонений згідно правил дорожнього руху, якщо ви не використовуєте спеціальну гарнітуру. Так само, кожен водій і пасажир на передньому сидінні, повинні бути пристебнуті ременями безпеки. Але поліція ставиться дуже лояльно до не пристебнутий ременів і розмови по мобільному телефону – вас не оштрафують.

Використання дитячих крісел не є обов'язковим – це ваше право.

Тонування

В Україні немає заборони до тонування автомобіля. Деякі умільці тонують навіть лобове скло.

Якщо у вас залишилися питання? Пишіть або телефонуйте – ми відповімо на них.

Якщо знайшли неточність в нашій статті або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна