RACE
Зв'язатися з нами
menu

Власне авто vs орендоване

Березень 2019 року (Оновлено: Березень 2023 року)

Стан доріг в Україні ніколи не вирізнявся якістю, і якщо раніше була надія на капітальний ремонт основних дорожніх розв'язок, то з приходом війни в нашу країну, ситуація тільки ускладнилася. Деякі дороги після обстрілів країни-агресора розбиті або знищені зовсім. Хоча варто визнати, що в обласних центрах ремонт проходить швидко, і проїхати містом ви зможете без проблем. Що стосується міжміських переїздів, якщо ви вирішили поїхати в подорож Україною, будьте готові не тільки до нерівного асфальту і вибоїн, а й місцями до повного бездоріжжя. Відремонтований свіжий асфальт можна зустріти тільки у вигляді приємного винятку.

СТАН ДОРІГ

Завжди перед подорожжю, та й просто перед міжміськими поїздками досвідчений водій переглядає маршрут, часто оцінює дорогу та її стан для розрахунку часу. Google Maps може підказати з ремонтами доріг, але, на жаль, не завжди можна заздалегідь дізнатися про жахливе дорожнє покриття на вашому шляху. Впевнені, для справжнього мандрівника українські дороги не відіб'ють бажання вивчити країну, тож перед поїздкою просто перевірте стан ваших шин і, за можливості, проведіть ТО транспорту. А якщо ви боїтеся нашкодити своєму автомобілю, тоді є ще один варіант – взяти машину в оренду.

Стан доріг - малюнок

ВЛАСНА МАШИНА ЧИ АВТО НАПРОКАТ?

Так одразу й не зрозумієш, як орендований автомобіль може бути кращим за свій власний, але давайте копнемо глибше. Ми іноді так сильно прив'язуємося до транспортного засобу, що забуваємо про його основні функції і починаємо його «жаліти». Так, наприклад, не кожен водій готовий везти свій власний автомобіль поганими дорогами через усю країну. Легше орендувати міцну машину і їхати на ній, не шкодуючи гуми і підвіски.

До того ж, не кожен автомобіль підійде або буде максимально зручним для різних видів подорожей. Наприклад, якщо у вас кабріолет або спорткар із низьким кліренсом, переїзди між регіонами будуть дуже непростими, а на якомусь американському Chrysler або Chevrolet на паливо для поїздки доведеться викласти чималеньку суму.

Приміром, малолітражні компактні автомобілі можуть бути дуже незручними для тривалих подорожей, а іноді й не можуть вмістити всіх попутників. Щоб не залишати когось без відпустки, можна орендувати більший автомобіль, куди помістяться і пасажири, і весь багаж.

І ще один популярний сценарій, коли орендоване авто краще за власне: коли ви вирішуєте їхати в іншу країну на своєму авто чи взяти на місці прокат. Оформлення документів на авто для перетину кордону, паперова тяганина та часта бюрократія на кордоні може відбити все бажання подорожувати. Щоб такого не сталося, краще приїхати і на місці замовити комфортний автомобіль. Тим паче, що в Україні оренда стала настільки популярною послугою, що проблем з підбором транспорту і його різноманітністю не буде.

У будь-якому разі, який би транспорт ви не обрали, бажаємо вам приємної поїздки та незабутніх вражень!

Якщо знайшли неточність в нашій статті або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна