RACE
Зв'язатися з нами
menu

Міліція незаконно позбавила власника номерів

Грудень 2013 року

Чи стикалися ви з проблемою, коли з автомобіля, який ви припаркували поза правил дорожнього руху, знімали номерний знак??? У сучасній Україні це не проблема – відновлення номерів коштує близько 300 грн. за два номерних знаки, при цьому немає необхідності в отриманні будь-яких довідок компетентних органів, просто треба мати в наявності техпаспорт і власний паспорт.
Днями, а саме 03 грудня 2013 року в Дніпропетровську, з прокатним автомобілем стався казус, були зняті номерні знаки. Автомобіль Мітсубіші Паджеро Спорт був припаркований біля одного з районних відділів міліції в поле зору камер відеоспостереження. Водій автомобіля був відсутній біля автомобіля всього 20 хвилин і за цей час, доблесні працівники райвідділу зняли номерні знаки і забрали їх з порушенням всякої нормативно-правової бази.
За фактом звернення водія автомобіля Паджеро до райвідділу, йому було відмовлено у прийнятті заяви про розкрадання, черговий викликав патруль ДАІ, який за фактом порушення і розкрадання не відреагував, після чого поїхав. Виходом з ситуації було наступне: дзвінок до 102, після чого заяву було прийнято. При прийнятті заяви всі 5 осіб чергової зміни і їхні колеги з ненавистю дивилися на водія. На місці припаркованного Паджеро, знаходилось ще 5 інших машин, машини співробітників міліції, які знаходилися на звичайній реєстрації (ніяких блакитних номерів). Міліціонери відмовилися викликати екіпаж ДАІ та складати протоколи на своїх співробітників, пояснивши, що автомобілі оперативні, хоча про оперативну діяльність і яку саме, вони пояснити не змогли.
В діях правоохоронців вбачаються ознаки кримінального злочину пов'язаного з хуліганськими діями та розкраданням майна, так як номерний знак є власністю особи яка володіє транспортним засобом. Номери були повернуті за вказівкою прокурора, до якої водій прийшов зі скаргою, але розгляди по справі залишилися, очікується порушення кримінальної справи та проведення службового розслідування щодо незаконних дій співробітників міліції.
Зі свавіллям, треба боротися, відстоювати свої права, захищати права і тоді свавілля буде менше. Про результати перевірки буде повідомлено пізніше.

Якщо знайшли неточність в нашій новині або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна