RACE
Зв'язатися з нами
menu

Прокат авто ціна, дорого чи дешево?

Лютий 2021 року

Послуга прокату автомобілів в Україні сьогодні одна з найдешевших в світі, це можна заявити з упевненістю близькою до 100%. Природно на ціну прокату впливає вартість автомобілів в країні, а саме скільки коштує новий і вживаний автомобіль, адже в прокаті купуються нові автомобілі і продаються через 2-3 роки після використання.

 

Істотне зниження ціни відбулося через зростання валютного курсу в країні. Якщо раніше, вартість автомобіля економ класу коливалася в межах 25-38 доларів за 1 добу прокату, то сьогодні вона становить 12-25 доларів за такий же автомобіль, при цьому вартість самих автомобілів в автосалонах подешевшала на 10-15%, а як бачимо, вартість прокату автомобіля подешевшала на 60-100%.

 

Чому так сталося і як виживають автопрокатні компанії? Можливо спочатку була закладена занадто велика маржа прибутку, яку тепер можна скоротити. Це не так!

 

Сьогодні компанії з прокату автомобіля працюють на самому дні ринку і подальше зниження котирувань валюти призведе до повного падіння і зникнення ринку. Так само компанії стали вдаватися до закупівлі були у використанні автомобілів, що звичайно позначиться на якості послуги, але дозволить зберегти ціни більш дешевими і хоч якось вижити.

Якщо судити з точки зору українського споживача, то ціна в 12-25 доларів не така вже й дешева. Адже це 310-650 грн. за 1 добу прокату, при середній зарплаті в 3500 грн., але з точки зору світової ціни і вартості автомобілів в Україні, ціна на прокат машин в Україні дуже дешева.

Дешевизну оренди авто в Україні можна пояснити тільки тим, що в світі важко знайти прокат автомобіля за 12 доларів при вартості покупки даного автомобіля на рівні 9500 доларів США. Це дійсно парадокс. Якщо ви маєте заробітки в валюті - не варто купувати автомобіль - просто користуйтеся автопрокатом в Україні.

 

Для підготовки даної статті були досліджені ринки по прокату авто в Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Львові, Запоріжжі, Житомирі та Вінниці. Взяті показники вартості автомобілів в автосалонах і вартість аналогічних автомобілів при продажу з терміном експлуатації в 2-3 роки.

Якщо знайшли неточність в нашій новині або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна