RACE
Зв'язатися з нами
menu

Запоріжжя

Січень 2023 року

Місто Запоріжжя відоме, перш за все, Запорізькою Січчю і козаками. Воно розташоване на острові Хортиця, і є найбільшим містом в Запорізькій області. Чим ще може здивувати місто і найвідоміші його визначні пам'ятки, ми розглянемо нижче.

Острів Хортиця

Територія острова - національний заповідник. Заснований ще в 1965 році. На острові розташований музей історії запорізького козацтва, його може відвідати кожен охочий. Також, вас може зацікавити флора і фауна заповідника: близько 1000 видів рослин, а також понад 100 видів птахів і ссавців - все це не залишить вас байдужим.

Острів Хортиця - фото

Прототип Січі

Історико-культурний комплекс Запорізької Січі - побудований за подобою Запорізької Січі минулих століть, проте в дещо зменшеному вигляді. Комплекс відображає справжню атмосферу епохи козацтва. Відтворено елементи культури та побуту козаків. Тут же знаходиться і діє храм, в якому ви можете почути проповідь священика.

Кінний театр

Був відкритий в 1993-му році. Кінні вистави часто проводяться, мають успіх і масу глядачів. Можливо не тільки подивитися на те, як виступають «козаки» на своїх конях, а й, в своєму роді, взяти участь - ви можете також покататися на конях.

Кінний театр - фото

Єврейське кладовище

Знаходиться на околиці селища Верхня Хортиця. Збереглося лише кілька надгробків та могил, що нагадують про стародавніх жителів Хортиці. На могильних плитах написані епітафії на івриті і російською мовою.

Єврейське кладовище - фото

Музей історії зброї

У музеї представлені історичні види зброї, найпоширеніші з яких: револьвери, шаблі, ножі, шашки та інший антикваріат. Колекція зброї в музеї представлена з часів кам'яного віку аж до Другої Світової Війни.

Музей історії зброї - фото
Якщо знайшли неточність в нашій статті або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна